Francouzský koňak
Nejprodávanější

Likér ze zeleného čaje s koňakem s nádechem broskví. Spojení zeleného čaje z Asie a excelentního koňaku Petit. Zlatá oranžová barva, v ústech převažuje chuť broskve a...

Vyrobeno celkem 18 sudů / 7000 lahví 0,7l V ČR se nachází láhve s čísly kolem 2200 Do České republiky bylo dodáno pouze 102 lahví!

Godet Extra Hors D´Age Cognac 45 let 0,7L je pro opravdové znalce. Tento koňak zraje v dubových sudech. Je to druhý nejstarší koňak z této legendární a průkopnické...

Francouzský likér Grand Marnier spatřil světlo světa v roce 1880, kdy se v něm poprvé spojil koňak s esencí z pomerančů odrůdy Bigaradia, a velmi rychle...

Quintessence je ve všech ohledech poctou původu značky Grand Marnier. Receptura je inspirovaná archivními záznamy a snoubí se v ní ty nejstarší rodinné zásoby koňaku.

V limitované edici Hennessy H250 Prestige se naplnilo 250 sudů po 250 litrech, ze kterých si něco vzala andělská daň. Kolik lahví ještě koluje po světě, to je velkou...
Jaký je rozdíl mezi koňakem a brandy? Velký, ale i žádný. Koňak je nejznámějším typem brandy. Tedy destilát z vinných hroznů, které ale pocházejí z okolí města Cognac.
v západní Francii. Označení je stanoveno více než 100 let starým francouzským zákonem. Náš favorit je značka Hennessy. Pro ty co hledají investiční alkohol doporučujeme Hennessy H250 Prestige 1l 40% GB L.E. Vybírat ale můžete i z dalších zajímavých kousků pro opravdové fajnšmekry.
Že z hroznů nevzniká jen suché nebo polosladké víno? Holanďané, jimž je původ koňaku právem přisuzován, přesně věděli, že pokud vás přepadne chuť na něco ostřejšího, přitom ale jemného a ovocného bude to právě vinná pálenka nebo také z holandštiny “ohnivé víno”.
Nejlepší koňak
Základní surovinou pro výrobu koňaku je totiž skutečně vinná réva a jedná se o nejznámější a nejkvalitnější druh vinné pálenky brandy. Málokdo ví, že koňak stejně tak jako whisky musí zaplatit svou tzv. andělskou daň. Každý rok se totiž z jeho objemu odpaří přibližně 3% a jelikož se alkohol odpařuje rychleji než voda, procento alkoholu se tak při zrání rok co rok snižuje.