Planteray Multi Sada SC Prestige Cellar 2024
Detailní popis produktu
Tato edice představuje jedny z nejvzácnějších a nejstarších rumů z archivu společnosti Maison Ferrand. Do projektu byly zapojeny různé země, přičemž každá si mohla vybrat jeden či více sudů z archivu Alexandra Gabriela. Díky tomu vznikly exkluzivní edice s vlastní etiketou a unikátním designem pro každou zemi.
Jamaica HJC 1996
Destilérka: Long Pond Distillers Ltd.
Destilační zařízení: John Dore double retort pot still
Surovina: melasa
Fermentace: 7 dní
Zrání: 21 let tropické + 7 let kontinentální
Alkohol: 58,7 %
Estery: 235 g/hL AA
Aroma: květinové tóny jasmínu a narcisu, tropické ovoce jako mango a banán, doplněné o švestky, mandle, vanilku, máslo a jemné koření.
Chuť: harmonická kombinace suchosti, kyselosti a medové sladkosti, s tóny kokosu, marakuji, kandovaných citrusů, meruněk, zázvoru a skořice.
Závěr: dlouhý a svěží, s eukalyptem, balsamikem, kůží, šafránem, zeleným pepřem a tymiánem.
Jamaica MMW 1998
Destilérka: Clarendon Distillery Ltd.
Destilační zařízení: double retort pot still
Surovina: melasa
Fermentace: 7 dní
Zrání: 21 let tropické + 5 let kontinentální
Alkohol: 54,1 %
Estery: 523 g/hL AA
Aroma: intenzivní dřevité a kořeněné tóny, cedr, borová pryskyřice, kůže, doplněné o ananas, kouř, bobkový list, pomerančovou kůru a švestky.
Chuť: komplexní, s balzamikovým profilem, krémová lékořice, hořká čokoláda, malina, zelené jablko, rozmarýn, skořice a tabák.
Závěr: dlouhý a vrstvený s tóny višní, ořechů, máty, tymiánu a pryskyřice.
Saint Lucia 2010
Destilérka: St. Lucia Distillers
Destilační zařízení: John Dore double retort pot still
Surovina: melasa
Fermentace: 7 dní
Zrání: 7 let tropické + 7 let kontinentální
Alkohol: 52,9 %
Estery: 235 g/hL AA
Aroma: kombinace hořkého pomeranče a papáji s tóny santalového dřeva, čokolády, hřebíčku, muškátového květu a meruňky.
Chuť: ovocná a kořeněná s tóny hrušky, jablka, banánu, skořice, pomerančové marmelády a vanilky.
Závěr: jemný a elegantní, s nádechem medu, kávy, meruněk, lékořice, tabáku a perníkového koření.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.